De leukste podcasts voor Momtrepreneurs

In dit artikel delen we onze favoriete podcasts met je. We kunnen je namelijk echt van harte aanbevelen om eens een podcast te luisteren! Podcasts zijn een slimme, snelle én gratis manier om onwijs veel informatie tot je te nemen en nieuwe dingen te leren. Bij Team Momtrepreneur zijn we dan ook enorme fan van het luisteren van podcasts, mede omdat het inspireert, motiveert en herkenbaarheid opwekt. Of je nu in de auto zit op weg naar kantoor of een wandeling door het park maakt: het luisteren van een podcast kan altijd. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn een mobiele telefoon en een koptelefoon.

Wat is een podcast?


Vaak horen we ‘ik weet eigenlijk niet eens wat een podcast is’  en daarom leggen we het je in het kort uit. Het woord podcast is jaren geleden ontstaan uit de woorden iPod en broadcast. Het is een audio uitzending die je online kunt beluisteren. Tegenwoordig zijn podcasts overigens ook te downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren voor een moment waarop je geen internet tot je beschikking hebt.

Een podcast kan over allerlei onderwerpen gaan, zoals persoonlijke ontwikkeling, sport, technologie en het nieuws. Maar er zijn ook verhalen die verteld worden of interviews die afgenomen worden. Podcasts zijn er in alle talen, waarbij de Engelstalige podcasts vaak reclames hebben aan het begin van de podcast en soms zelfs tussendoor, iets wat in Nederland nog in opkomst is en maar weinig voor komt. Podcasts zijn bovendien een handige marketing tool voor het verkopen van je product of dienst.

Er zijn verder geen specifieke lengtes of regels waaraan een podcast moet voldoen: je vindt podcasts van 5 minuten tot meerdere uren. Je beluistert ze eenvoudig via bijvoorbeeld de podcast app van Apple of Spotify. Bovendien geldt voor de meeste podcasts dat je gewoon een aflevering kunt aanklikken die je leuk lijkt en je dus (meestal) niet in volgorde hoeft te luisteren.

En dan nu … drumrolls … onze favorieten!

1. Ninke van der Leck podcast


In de Ninke van der Leck Podcast ontdek je de wereld van het High Value ondernemen. Heel interessant voor je als je hoogwaardige talenten, kennis en ervaring bezit en het tijd is om te gaan verdienen wat je waard bent. De meeste podcasts van Ninke duren een half uur.

2. De Communicatie Podcast


Een podcast van communicatie expert Karine van den Noort met inzichten en tips hoe jij jouw succes kan vergroten als adviseur of ondernemer. En tips om het maximale uit je communicatie te halen. In de serie ‘De toekomst van communicatie’ interviewt Karine landelijke experts over hun visie op communicatie, nu en in de toekomst. De meeste afleveringen zijn ongeveer 45 minuten lang.

 

3. Porterenee Podcast

Alles in deze podcast gaat over geld, want eerlijk is eerlijk, daar mag best iets meer over gesproken worden in deze wereld. Renee en haar partner bespreken werkelijk alles wat met geld te maken heeft, van hypotheek tot shoppen tot sparen en overstappen van energieleverancier. Je kunt zelf je boodschap of vraag inspreken via Whatsapp en de podcasts duren ongeveer 30 minuten.

4. The Dean Graziosi Show

Een persoonlijke favoriet van Momtrepreneur founder Maartje is The Dean Graziosi Show. Deze podcast leert je ontzettend veel over het leven, van mindset tot persoonlijk succes tot ondernemerschap. De afleveringen zijn in het Engels en relatief kort zodat je even snel tussendoor kunt luisteren om erna je dag weer vol inspiratie te vervolgen.

5. De Successtof Podcast

De vrolijkste podcast over online marketing en ondernemen met Deisy Amelsbeek. Hier vind je praktisch tips die je gelijk kunt toepassen om je onderneming en jezelf als ondernemer naar de next level te tillen. Daarnaast worden regelmatig ondernemers het hemd van het lijf gevraagd hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn en wat succes voor hen betekent. Speciaal voor vrouwen en gehost door een van de vrolijkste podcast maaksters van Nederland. De afleveringen duren rond de 45 minuten.

6. De Iris van Wieringen Podcast

Deze podcast is speciaal voor ondersteunende ondernemers in Nederland, dus bijvoorbeeld virtual assistents of online business managers. Ook interessant als je net als Iris overweegt de stap te maken van virtual assistent naar business coach. De afleveringen zijn meestal tussen de 15 en 45 minuten lang.

7. The Rachel Hollis Podcast

De Amerikaanse Rachel Hollis kwam al eens voorbij bij de boekreviews, maar ook haar podcast is een aanrader. Ze vertelt als ondernemende moeder heel duidelijk hoe je de weg naar succes kunt bewandelen en wat je daar voor over moet hebben. Of juist moet laten. Daarnaast interviewt ze regelmatig andere succesvolle vrouwelijke ondernemers en personalities. De afleveringen duren meestal een uurtje.

Meer lezen over Rachel Hollis? Check hier de boekreview die we schreven over haar boek ‘Girl, Stop Apologizing’.

8. De Jong Beleggen Podcast

Wil je meer doen met je geld en overweeg je om (een deel van) je spaargeld te gaan beleggen? Luister dan de Jong Beleggen Podcast waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe beleggen werkt en hoe je zelf een portfolio kunt opbouwen. Beleggen voor dummies, zeg maar. De afleveringen zijn meestal rond de 45 minuten en is het is handig om ze in juiste volgorde te beluisteren wanneer je wilt beginnen of net begonnen bent met beleggen.

9. Madelon Navigeert

Madelon Vos interviewt in deze podcast bekende economen, journalisten en analisten. Wil je je verder verdiepen in de financiële wereld en de toekomst hiervan, dan is deze podcast een aanrader. De meeste podcasts duren ongeveer een uurtje.

10. Yoga Girl Podcast – Stories from the heart

Alhoewel het woord yoga je misschien wat afschrikt, is dit een hele leuke podcast om te beluisteren en gaat het eigenlijk niet echt meer over yoga, maar meer over persoonlijke ontwikkeling in samenhang met de natuur. Yoga Girl Rachel Brathen is niet alleen goudeerlijk maar ook prettig om naar te luisteren en een inspiratie voor vele vrouwen die een mooier leven willen leiden. Naast deze podcast die een uur duurt, heeft ze ook de Yoga Girl Daily podcast met een korte overweging voor tijdens je (werk)dag en vaak een korte ademoefening.

En als bonus ….


Onze eigen Momtrepreneur Podcast uiteraard! In deze podcast gaat Momtrepreneur founder Maartje in gesprek met ondernemende moeders . Ze hebben het over omzet, ambitie, huishouden, twijfels, mom-guilt, investeren in je bedrijf, hoe doe je dat met je partner, wie is er bij de kinderen. Kortom… Hoe doet ze het toch? Dit en meer hoor je in de Momtrepreneur podcast: hieronder beluister je snel de eerste aflevering met Maartje:

leukste podcasts voor ondernemende moeders

Dit waren de leukste podcasts!


Onze favoriete podcasts. Zoals je ziet is het een leuke mix geworden van podcasts over persoonlijke ontwikkeling, marketing, ondernemerschap. geld en lifestyle. Hopelijk hebben we je hiermee voorzien van een flinke dosis luisterinspiratie. Mocht je nog tips en/of aanvullingen hebben, laat het ons dan gerust weten!

Menu