Favourite book: Girl, stop apologizing

Girl, stop apologizing

‘De gedachte omarmen dat je dingen voor jezelf mag wensen die andere mensen misschien niet begrijpen, geeft het meest machtige en bevrijdende gevoel ter wereld’. Deze woorden in de inleiding van ‘Girl, stop apologizing‘ van Rachel Hollis maakten diepe indruk. Want inderdaad, jouw dromen en wensen mogen gewoon bestaan. Of dat het nu honderd paar schoenen in de kast betreft of het opzetten van een succesvolle onderneming, ga ervoor! In dit no-nonsense boek  vind je de aanpak om zonder schaamte je doelen te bereiken.

 

Power met een roze kaft


Het boek heeft een knalroze kaft en alhoewel de naam wellicht wat fluffy klinkt, is de inhoud ervan dat allerminst. Rachel Hollis geeft jou namelijk een flinke wake-up call. Vrouwen hebben geleerd om zichzelf te zien in functie van anderen: bijvoorbeeld als echtgenote, vriendin, moeder of werkneemster. Daardoor zijn velen van ons vergeten wie we nou écht zijn. De wake up call volgt in de vorm van anekdotes uit haar eigen leven, verweven met eeuwenoude wijsheden die je, wanneer je je al langer in (persoonlijke) ontwikkeling verdiept niet onbekend voor komen.

 

Reken af met excuses

 

We hebben op veel vlakken altijd wel een ‘ja maar’ klaar liggen. We willen succesvol zijn, een goede moeder zijn, er goed uit zien, gezond blijven, hobbies hebben, genoeg tijd hebben voor vrienden en familie en noem maar op. Maar … we hebben ook veel excuses om bepaalde dingen niet te doen. ‘Ik zou wel willen maar ik heb geen (vul in: tijd, zin, geld, energie … ).’ Een belangrijke stap op weg naar succes is je excuses overboord gooien. Heb je geen tijd? Dan sta je een uur eerder op. Heb je geen zin? Dan maak je maar zin. Rachel laat er geen gras over groeien: succes komt je niet aanwaaien. Je moet er keihard voor werken. Als je het écht wilt, vind je een manier.

Moederschuldgevoel is bullshit

Rachel Hollis doet in Girl, stop apologizing enkele rake uitspraken, zoals ‘moederschuldgevoel is bullshit’ en het feit dat ze niet op de school van haar kinderen helpt. Gelukkig besteedt ze ook aandacht aan waarom ze dat vindt en onderbouwt ze waarom ze bepaalde keuzes maakt. Je kunt je er in vinden of niet, maar het geeft je in ieder geval stof tot nadenken.

Vraag om hulp!

Een van de dingen die het meest indruk op me heeft gemaakt ik het feit dat ze openlijk praat over het vragen en krijgen van hulp. Zonder hulp red je het simpelweg niet als momtrepreneur. Deze hulp kan er zijn in de vorm van ouders, partner, vrienden maar ook op het gebied van externe hulp inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan een VA (virtual assistent), een schoonmaakster of iemand die enkele uren per week freelance werk voor je doet. Hulp vragen is de normaalste zaak van de wereld en zou een vast onderdeel moeten zijn van jouw leven.

Het boek heeft me diverse inzichten gegeven over het momtrepreneurschap, maar ook veel reminders gestuurd over het leven in zijn algemeen. Een heerlijk boek voor op je nachtkastje of voor als je even niet de motivatie hebt om keihard te knallen op de weg naar succes!

Meteen bestellen? Koop Girl, stop apologizing dan nu bij Bol.com of op ebook.nl voor de digitale variant. Ook is het boek te beluisteren op Storytel.

Meer lezen? Check dan hier de top 5 boeken over geld en money mindset!

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via zo’n link iets kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. 

boek review girl stop apologizing
Menu