Momtrepreneur favourite: Unleash the Power Within van Tony Robbins

Tony Robbins – Unleash the Power Within virtual

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met persoonlijke ontwikkeling. Iedereen die er voor open staat en hiermee aan de slag gaat, komt vroeg of laat de naam Tony Robbins tegen. In een podcast, een boek of op internet. Wellicht ken je Tony Robbins van de Netflix docu ‘I am not your Guru’ (aanrader!). Deze Amerikaan is meer dan 42 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste ‘goeroes’ ter wereld. Hij coachte onder meer Princess Diana, Serena Williams en Oprah. Geen kleine namen dus. Aangezien ik graag van de besten in het vak leer, is het mijn wens om van hem te leren hoe ik een mooier en succesvoller leven kan leiden. Op het gebied van business, self development en life mastery. Aangezien zijn live events al een tijdje on hold staan, vinden al zijn evenementen op dit moment online plaats. Een prima manier om tegen een gering bedrag eens kennis te maken met zijn programma ‘Unleash the Power Within’.

Unleash the Power Within – virtual


Unleash the Power Within is het ‘instap-programma’ van Tony Robbins waarbij je tegen een relatief geringe prijs vier dagen mee doet aan wat tevens zijn meest verkochte programma is. Ik kocht een ticket voor US$ 395. Ter vergelijking, zijn 6-daagse programma ‘Date with Destiny’ kost US$ 5.995, oftewel bijna US$ 1.000 per dag. Tijdens Unleash the Power Within virtual ga je vier dagen lang werken aan jezelf en elke dag staat er een ander ‘onderdeel’ centraal:

Dag 1. Introductie en board breaking
Dag 2. Groei (zowel business als persoonlijk)
Dag 3. Belemmerende overtuigingen
Dag 4. Energie en gezondheid

Let op: deze dagen kunnen per editie verschillen!

Van tevoren krijg je een pakket toegestuurd met onder meer een notitieboek, emoji’s die je tijdens het evenement kunt gebruiken, deurhangers en het board dat je gaat breken. Ook is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het evenement deel te nemen aan online ‘warm ups’ van o.a. Karissa Kouchis (de eerste vrouwelijke dame in het team van Tony sinds lange tijd!) en Scott Harris.

Ik ga niet teveel van de inhoud verklappen, maar ik kan je wel zeggen dat het life changing is. Je wordt in deze vier dagen echt uitgedaagd om na te denken over jouw leven. Daarnaast ligt de focus op je peak state, oftewel de beste staat van zijn die er bestaat. Beweging betekent dat je makkelijker in je peak state komt en dus breng je een groot deel van het evenement zingend, springend, schreeuwend en dansend door. Lui op de bank hangen is er zeker niet bij.

Een benadering van twee kanten


Ik benaderde het evenement van twee kanten: de Maartje als persoon kant en de Momtrepreneur kant. Ik leg het hieronder verder uit:

  • Als persoon heb ik hier ontzettend veel geleerd. Vooral het moment waarop we met onze belemmerende overtuigingen aan de slag gingen, was erg heftig. Ze noemen dit ook wel ‘The Dickens process’. Hierbij komen veel emoties naar boven. Zakdoekjes klaarleggen dus!
  • Business wise heb ik ontzettend veel geleerd van de ‘funnel’ waarin je belandt. Want ja, dit is immers zijn instap programma en er wordt dan ook ontzettend gehamerd op de andere programma’s die ze aanbieden en duizenden dollars kosten. Als nuchtere Hollandse heb ik me niet ingeschreven voor dergelijke evenementen, maar er waren genoeg mensen die direct instapten bij een ‘awesome offer’. Ik spaar nog even verder. Daarnaast merkte ik bij mezelf dat ik me regelmatig ‘stoorde’ aan de manier waarop de salestalks plaatsvonden, maar toen ik dat eenmaal doorhad, wist ik de knop om te zetten van ‘gáán we weer’ naar ‘wat kan ik hier van leren’.

UPW virtual: handig om te weten

Voor je aan UPW virtual begint, zijn er een aantal dingen handig om te weten, waarvan ik wilde dat ik ze vooraf had geweten. Dus doe er je voordeel mee:

  • De trainers hameren op full immersion (oftewel volledige overgave) en ik denk dat het weinig zin heeft om mee te doen als je niet voor full immersion open staat. Je haalt er echt meer uit als je je laat meevoeren in de wat sommige mensen ‘gekte’ noemen en mee doet aan alle opdrachten, break out rooms en talks.
  • Er doen letterlijk duizenden mensen mee. Het is echter wel een ‘camera on’ evenement waarbij je camera aan dient te staan en getoond wordt op de schermen achter de sprekers. Tony noemt regelmatig namen en gaat in gesprek met deelnemers. Achteroverleunen en niks doen is er dus niet bij.
  • De dagen variëren in lengte van 12-15 uur. Buiten dit evenement heb je dus nergens anders tijd voor. Ik huurde met vriendinnen een huisje waarin ik me opsloot, zodat ik ook daadwerkelijk in volle overgave mee kon doen. Afleiding van buitenaf is niet handig.
  • Zorg dat je genoeg eten en drinken klaar hebt staan. Er zijn maar beperkte pauzes en je weet nooit van tevoren wanneer die zij en hoe lang ze duren. Uitgebreid koken is lastig.
  • Tony Robbins staat zelf maar twee dagen op het podium. De andere dagen worden met name ingevuld door Joseph McClendon III en Scott Harris. Daarnaast blik je terug op oude interventions uit eerdere edities en zijn er talloze gastsprekers die hun verhaal komen doen.
  • Bereid je voor op salestalk. Zoals ik al eerder noemde zijn er heel veel salestalks om mensen naar de andere progamma’s te leiden. Veel deelnemers haken hierdoor af, maar ik vond het juist een uitdaging om gefocust te blijven en er uit te halen wat voor mij van toepassing was.
  • En dus … haal eruit wat voor jou van toepassing is. Zo kan ik me voorstellen dat de talks over ondernemerschap voor mensen die niet ondernemen niet interessant zijn. Maar ook het deel over energie duurt relatief lang. Als jij al vegan bent (bijvoorbeeld) zitten hier mogelijk minder interessant delen in.
  • Unleash the Power Within Virtual is een volledig programma waarbij alle onderdelen van het creëren van jouw droomleven behandeld worden. Als ik alles ga doen wat Tony adviseert, moet je mogelijk echt een volledige omslag maken op het gebied van doen en denken. De eerste weken na het programma lukt dat nog, maar na verloop van tijd zal je merken dat bepaalde gewoontes weer de kop op steken.

Wat mij betreft is dat ook wel wat we ‘menselijk’ noemen. Het is denk ik echter de uitdaging om die momenten te herkennen op het moment dat ze de kop op steken en je te realiseren dat het ook anders kan en dat je een keuze hebt. En dat is als je het mij vraagt een hele belangrijke stap op de weg naar bewustwording en dus ook naar je droomleven.

Benieuwd geworden? Check de eerstvolgende events op zijn website. De eerstvolgende editie van Unleash the Power Within Virtual vindt plaats in maart 2022.

Profit first book review
Menu