4 Manieren om je dag kick-ass te starten (binnen 10 minuten)

4 Tips om je drukke dag energiek te beginnen

Leuk hé, die goeroes die je allemaal vertellen hoe je je dag moet starten door minimaal een uur eerder op te staan dan je familie waardoor je veel tijd voor jezelf hebt? Wij van Team Momtrepreneur weten ook wel dat het lang niet altijd mogelijk is om wakker te zijn voordat je kids dat zijn en dat het dus ook lang niet altijd lukt om je ochtend ten volste te benutten.

Toch hebben we vier tips voor je waarmee je de dag kick-ass kunt starten. Je hoeft het onderstaande niet per se te doen voordat je waar dan ook aan begint, maar kunt het ook tussen het inpakken van lunchboxes en rugtassen doen, bijvoorbeeld. Komen ze!

Drink water!

Dat het grootste deel van ons lichaam uit water bestaat weet je vast al wel maar vaak vergeten we gedurende de dag om genoeg water te drinken. Tijdens het Tony Robbins event dat we bijwoonden, kwamen we erachter dat we veel te weinig water dronken en eerlijk is eerlijk, sinds we meer water zijn gaan drinken voelen we ons niet alleen energieker, maar ook fitter en helderder. Door elke ochtend twee grote glazen water te drinken zodra je opstaat vul je je vochtverlies van de afgelopen nacht aan én heb je meteen een eerste deel van je water al op. Pro tip: doe wat citroensap door je water voor wat extra smaak!

 

Doe een minuut lang jumping jacks

Dit is een top work-out voor moms die niet superveel tijd hebben in de ochtend maar wel lekker hun hartslag vast omhoog willen brengen. Zet de timer van je mobiel en doe een minuut lang jumping jacks. Zet een muziekje met een lekkere beat op en let’s gooooo! Ohja, en misschien willen je kids wel meedoen!

 

Begin met dankbaarheid

Wist je dat de laatste minuten voor je gaat slapen van groot belang zijn voor hoe je je voelt zodra je wakker wordt? Sinds we dit weten, proberen we elke avond voor het slapen een supersnelle dankbaarheidsoefening te doen. Zonder schrijven, zitten, ademenen en whatever, maar gewoon door supersnel tien dingen op te noemen waarvoor we gedurende de dag dankbaar waren.

Dus bijvoorbeeld een knuffel van je zoon of dochter, een lieve mail van een opdrachtgever of een rekening die betaald is. Maar ook: de zon op je gezicht, naar kantoor rijden zonder file of … het kan van alles zijn. Doordat je de dag afsluit met dankbaar zijn, begint je dag de volgende ochtend een stuk beter. Trust us on that!

 

Begin de dag met een groene smoothiebowl

Okee deze duurt ongeveer vijf minuten (in het begin 10 maybe) maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt… Eén van onze Gold Works members zweert erbij: het eten van een groene smoothiebowl.

Nodig:

– spinazie of boerenkool
– 1 banaan
– 1 kiwi
– optioneel avocado
– je dagelijkse vitaminepil
– schepje havermout
– beetje citroensap
– protip: beetje verse peterselie of koriander
– extra: water of plantaardige melk

Doe alles in de blender op standje hoog en mixen maar! Neem hem mee in deze handige beker en doe hem op je werk in een bowl. Top af met ongebrande noten, pitten en zaden en wat blauwe bessen et voila, je hebt een flinke lading van je dagelijkse dosis groente al binnen.

Dit waren ze, onze snelle tips voor een energieke start van je dag. Welke ga jij in 2022 toepassen?

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via zo’n link iets kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. 

Menu