Favourite book: De Cyclus Strategie

De Cyclus Strategie

De afgelopen jaren is er (gelukkig!) steeds meer openheid ontstaan over je menstruatie en hormonen. Daar waar je vroeger zodra het onderwerp ‘ongesteld zijn’ aangesneden werd in het openbaar het liefst onder de bank zou kruipen want ‘dat is nu eenmaal niet iets waar je over praat’ is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld om je cyclus en hormonen onder de loep te nemen. En het onderwerp van gesprek te maken.

In het boek ‘De Cyclus Strategie’ van Maisie Hill leer je samenwerken met je hormonen en wow … bij ons ging er een wereld voor ons open toen we ineens meer inzicht kregen in waarom we ons het ene moment crap voelen en het volgende moment weer op de tafel staan te dansen. En … hoe we onze hormonen optimaal kunnen gebruiken om zakelijk gezien topprestaties neer te zetten. Benieuwd? Lees hier onze review!

Snelcursus ken uzelf

Het boek begint met een snelcursus ‘ken uzelf’. In het eerste deel hiervan, komt de basis van je lichaam aan bod. In het tweede deel leer je meer over de verschillende hormonen en vooral: wat die doen. Dit tweede deel van de snelcursus is wat lastig om door te komen, maar niet het belangrijkste deel van het boek wat ons betreft. Dit is namelijk het volgende deel, de seizoenen van je cyclus.

Je cyclus in seizoenen

Elke fase van je cyclus kun je zien als een seizoen: lente, zomer, herfst en winter. In deel twee van het boek dat ook ‘De cyclus strategie’ heet wordt per seizoen uitgelegd wat je ervan kunt verwachten en getipt dat je zelf je cyclus kunt bijhouden, zodat je steeds weet waar je je bevindt en waarom je je ineens fijn of juist minder fijn voelt. Elk seizoen komt uitgebreid aan bod, niet alleen de leuke maar ook de minder leuke dingen. Zo leer je wanneer je het beste topprestaties kunt neerzetten en in welke periode van je cyclus je beter geen zakelijke deals kunt proberen te scoren. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan self care en worden er uiteenlopende onderwerpen over de menstruatie besproken.

Hoe je dit boek het beste kunt lezen

Alhoewel je wellicht de neiging hebt om in één ruk door te lezen, is het juist fijn om per seizoen te lezen wat je tips en tops zijn. Zodat je ze meteen kunt toepassen en je (onverklaarbare) gevoelens en emoties beter leert begrijpen. Maar lees het boek vooral vaker en wanneer je er behoefte aan hebt. Wanneer je je even niet zo happy voelt en wilt weten hoe dat mogelijk komt, of wanneer je even niet weet hoe je al die energie het beste kunt besteden.

De Cyclus Strategie heeft voor ons veel duidelijkheid geschapen en fijne inzichten gegeven. Alles wordt besproken en er zijn geen taboes. Een aanrader dus!

Meteen bestellen? Koop De Cyclus Strategie dan nu bij Bol.com of op ebook.nl voor de digitale variant. Ook is het boek te beluisteren op Storytel.

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via zo’n link iets kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. 

boek review de cyclus strategie
Menu