Jorien van IZY Fashion over de lente trends voor business moms

Verlang jij ook zo naar de lente? Maar: wat moeten we aan dit voorjaar?

Is de winterdip bij jou ook zo aanwezig? Bij mij in ieder geval wel… Daarom kijk ik verlangend uit naar de lente en geniet ik van elke zonnige dag. Koffie op een terrasje in februari? Why not? Een prima moment dus om alvast de lente trends voor business moms onder de loep te nemen. Wie kan dit beter dan Jorien Kunst, eigenaar van high-end fashion boutique IZY Fashion én Momtrepreneur member. Deze business woman ziet er altijd on fleek uit want voor haar is mode een tweede natuur. 

Trend 1: zachte tinten en meer rust

Jorien: “Na heel veel kleurgeweld, is het deze lente en zomer weer tijd voor wat meer rust. Dit is iets wat je vaak ziet in de mode: dan weer ingetogen, dan juist een explosie aan kleur en daarna keert de rust weer terug op een andere manier. Vaak heeft dit te maken met de situatie in de wereld. Altijd erg bijzonder om te zien hoe we ons uitdrukken in onze kleding. Dit voorjaar zien we vooral veel zachte tinten met hier en daar wat uitschietende accentkleuren. Zo zien we pasteltinten, beige en zand terug in de collecties.”

IZY Fasion

Jorien is de eigenaar van IZY Fasion: een high-end fashion boutique in Apeldoorn. Hier vind je allerlei bijzondere merken die je nergens anders in de regio kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan: Dante6, AmericanVintage, AMAYA Amsterdam, CHPTR-S, Aímée the Label, Devotion TWINS, Stella Forest en Mercer Amsterdam. Wat je hier koopt, is van geweldige kwaliteit waardoor je er gemakkelijk jaren mee doet. Daarom is IZY al heel lang mijn favoriet voor zowel business als casual kleding. Tip!

Jorien voor haar winkel in Apeldoorn. Foto IZY Fashion

Ik koop steeds bewuster in. Als veganist ben ik namelijk veel bezig met de impact die wij op de natuur hebben.

Trend 2: duurzame fashion

“Steeds meer mensen zijn bezig met duurzamer leven en zoeken kleding die ze langer kunnen dragen. Dat zie je daarom ook terug bij de modemerken. Het gaat niet meer alleen om de trendkleuren en -ontwerpen, maar ook om hóé de kleding is geproduceerd. Zo plant Raffaello Rossi, een van de merken die wij verkopen, voor elke verkochte jeans een boom. Ook proberen ze op allerlei manieren minder water te gebruiken bij de productie. En het merk Dante6 maakt bijvoorbeeld veel kleding van gerecycled materiaal.
Zelf koop ik ook steeds bewuster in. Als veganist ben ik veel bezig met de impact die wij op de natuur hebben, dat werkt vanzelf door in mijn werk. Van alle merken die we verkopen, weet ik in welke fabriek de kleding wordt geproduceerd. Ook werk ik bewust veel met Nederlandse merken. Verder probeer ik zo min mogelijk kleding en accessoires waar leer in zit te verkopen. Zo zijn de schoenen van Mercer bijvoorbeeld gemaakt van ananas- of appelleer.”

Trend 3: back to the 90s

“Heel erg leuk: deze lente en zomer zien we veel kleding in die typische 90s stijl. Ietwat doorschijnende blouses en cargo broeken bijvoorbeeld”

Trend 4: lekker blijven glitteren

“De trends van de afgelopen feestdagen waren natuurlijk pailletten en glitter. Dit blijven we ook deze lente en zomer zien. Gecombineerd met metallics en satijn. Een toffe glittertop op een metallic short bijvoorbeeld. Heel erg leuk en feestelijk voor in de zomer!”

Maar nu dan?

Korte jurkjes en shorts worden hem voorlopig nog niet nu het kwik nog nauwelijks boven de tien graden uitkomt. Gelukkig heeft Jorien ook fijne tips voor de komende maanden: “Gebruik lekker veel laagjes. Een fijne wollen trui over die shiny top bijvoorbeeld. Of een uitbundige glitterbroek met een rustige lila trui. Ga lekker combineren en kies vooral waar jij je lekker in voelt.”

Check de nieuwste lente trends voor business moms bij IZY Fashion in de winkel. Of haal inspiratie uit de vele posts, story’s en reels van Jorien op Instagram!

Menu