Vakantie, feestdagen of een studiedag: hoe kun je toch wat doen aan je bedrijf?

Vijf tips om te werken met kinderen thuis

De meivakantie staat weer voor de deur, of is zelfs al begonnen in bepaalde delen van het land. Dit betekent voor velen van ons puzzelen om zowel het werk als een leuke dag voor de kinderen geregeld te krijgen. Maar als deze vakantie voorbij is, volgt er wel weer een andere. Of het is weer Hemelvaart, Goede Vrijdag of Pinksteren. En wat te denken van de studiedagen die af en toe worden gepland? Als Momtrepreneur kun je natuurlijk je eigen tijd indelen. Maar sommige dingen moeten gewoon even gebeuren en zijn nu eenmaal niet uit te stellen. Juist voor deze noodsituaties geven we vijf slimme (en af en toe hilarische) tips om te werken met kinderen thuis. 

1 | Ga met je kind(eren) naar een grote indoor- of outdoor speeltuin

Ze zijn overal in het land te vinden: Monkey Town, Ballorig of een andere indoor speeltuin. Of zoek bij mooi weer juist een grote speeltuin in de buitenlucht op. Dit zijn veilige plekken waar kinderen zich over het algemeen uren kunnen vermaken. En de ouders? Die kunnen hun laptop openklappen aan één van de vele tafels die er staan. Hoofdtelefoon of oortjes in en: focussen maar! Zo kun je in een paar uur net even wat to do’s van je lijstje afstrepen. Dat geeft meteen veel meer rust. Is je kind nog te klein om zonder supervisie te kunnen spelen? Dan kun je er misschien voor zorgen dat je een aantal dingen op je telefoon kunt doen terwijl je ondertussen een oogje in het zeil houdt.

Foto: Quang Nguyen Vinh via Pexels

Educatieve tip: ga naar een museum speciaal voor kinderen. Daar vermaken ze zich met allerlei activiteiten, zodat jij even kan werken.

2 | Speel kantoortje en assistentje

Wat is er leuker dan samen met mama een rollenspel doen? Weinig toch? Combineer ‘kantoortje’ of ‘assistentje’ spelen op een slimme manier met je werk door je kind(eren) te laten helpen. Bouw bijvoorbeeld samen een toffe hut waar je ‘kantoor’ in zit. Jij installeert je daar en de kinderen worden je assistenten die je waterfles opnieuw vullen, nieuw papier in de printer doen, je oplader uit je tas pakken en je telefoon tegen je oor houden terwijl je typt. Misschien werkt dit rollenspel maar even, maar misschien gaan je kids er juist helemaal in op en zijn ze uren zoet. Je weet het pas als je het probeert toch?

Tips nodig om alles wat je nog moet doen voor je bedrijf niet te laten clashen met alles wat je kinderen willen? Om de rust in huis te bewaren tijdens een lange vakantie? Of breekt het zweet je al uit wanneer je denkt aan werken terwijl je kind thuis is omdat dit gegarandeerd gaat leiden tot strijd? Dan is de 21-daagse cursus ‘Rust in Huis’ van Rust in Ouderschap misschien wat voor jou. Via deze link vind je een speciale aanbieding voor deze cursus waarin je onder andere je kind leert te begrijpen, grenzen leert stellen en je weer zelfverzekerd gaat voelen.

3 | Boek een workation naar een vakantiepark

Op een vakantiepark van Landal, Roompot of EuroParcs worden er, vooral in de vakanties, allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Knutselen, dansen, een speurtocht of een theatershow: er is altijd wel iets te doen. Boek daarom een workation naar een vakantiepark zodat jij kan werken terwijl je kids zich vermaken bij de kids club. Via Voordeeluitjes.nl vind je allerlei leuke arrangementen speciaal voor vakantieparken. Het leuke aan deze website is dat je er niet alleen een vakantie boekt, maar dat je hier ook altijd allerlei extra’s bij krijgt. Een diner, een welkomstdrankje, gratis gebruik van een wellnessruimte of een entreekaartje voor een nabijgelegen pretpark of dierentuin bijvoorbeeld.

Over dierentuinen gesproken… Bij Beekse Bergen kun je niet alleen overnachten in een luxe resort of hotel, maar ook kamperen. Hier word je wakker met uitzicht op wilde dieren! Overdag gaan de kinderen op safari met een ranger of spelen ze in Speelland Beekse Bergen. Genoeg tijd dus voor jou om even wat te doen voor je bedrijf.

Foto: Anastasia Shuraeva via Pexels

4 | Ga naar een speciaal kindermuseum

Je kind even voor de tablet zetten, is natuurlijk altijd handig als je even snel iets moet doen. Maar als je iets langer aan de slag moet, is een educatief alternatief fijn. Ga dan eens naar een museum dat speciaal gericht is op kinderen. Op Museum.nl vind je allerlei musea waar van alles te doen is voor kids. Erg handig: er zijn speciale categorieën gemaakt voor kinderen t/m 4 jaar, van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Van speciale kinderrondleidingen tot knutselactiviteiten. En van voorlezen tot een graffiti workshop. Terwijl de kids lekker bezig zijn, klap jij in alle rust je laptop open in het museumrestaurant.

5 | Maak verschillende hoeken in de kamer vol activiteiten

Kinderen houden van structuur. En laten we eerlijk zijn: jij zelf waarschijnlijk ook. Richt daarom verschillende hoeken van de woonkamer in met verschillende activiteiten. Een Lego hoek bijvoorbeeld, een teken hoek en een klei hoek. Terwijl jij rustig aan de eettafel werkt, gaan je kinderen bijvoorbeeld elk kwartier of half uur van hoek naar hoek. De eettafel is verboden terrein. Lekker gestructureerd en lekker duidelijk.

Heb je wat gehad aan onze vijf tips om te werken met kinderen thuis? Of heb je een andere vraag of opmerking? Stuur dan even een mailtje via team@momtrepreneur.nl of een DM op Instagram, TikTok of LinkedIn.

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via zo’n link iets kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. 

Menu