Momtrepreneur Talk | Hoe werkt het opzetten van een start-up?

Nicky Rog over wat ze meemaakt als vrouw in de tech wereld

Sport en tech lopen als een rode draad door het leven van ondernemer Nicky Rog. In 2021 ontwikkelde ze samen met vier andere ondernemers de app Mingle Sport. Hiermee kunnen teams en coaches van balsporten onder andere hun snelheid, aantal doelpunten en de aanwezigheid van de spelers bijhouden. Tijdens haar Momtrepreneur Talk op 24 april 2024 vertelt ze over haar start-up reis en hoe Mingle na twee investeringsrondes ruim 3 miljoen euro (!) op wist te halen. Ook neemt ze ons mee in de dingen die ze meemaakt als vrouw in de tech wereld. Bestel hier alvast je ticket!

“Als ik een pitch over Mingle doe op events, komt het best vaak voor dat vooral mannen zich dan vrij voelen om me daarna nog eens uit te gaan leggen waarom onze app zo goed is. Of wat echt beter moet. Echt een typisch voorbeeld van mansplaining”, vertelt Nicky lachend. “Maar ik loop als vrouw ook tegen dingen aan die ik lastig vind. In de tech- en start-upwereld is het bijvoorbeeld heel normaal om je prestaties net even iets meer aan te dikken op sociale media. Daar voel ik me niet altijd comfortabel bij, maar het is wel nodig om vooruit te komen. Zo ben ik nog steeds mijn eigen weg aan het vinden in de sport tech wereld.”

Nicky Rog

Ondernemer Nicky Rog ontdekte tijdens een stage binnen haar marketingopleiding hoe erg technologische ontwikkelingen haar fascineerden. Ze werd digital marketeer bij het grote internationale techbedrijf Valtech en later gaf ze advies over digitale marketing als consultant. Net toen ze toe was aan een nieuwe stap vroegen drie oud-collega’s van Valtech haar of ze samen met hen een nieuwe app wilde ontwikkelen waarin je statistieken voor balsporten kunt bijhouden. Na een succesvolle investeringsronde werd de app Mingle Sport in 2021 gelanceerd. Nu, na nog een grote investeringsronde, heeft Mingle premium functies toegevoegd en 130.000 gebruikers over de hele wereld.

Foto: Nicky Rog

Ik miste een app waarin je ook je prestaties als team kunt meten.

Mingle Sport

“Voor mij, als amateurvoetballer, lost Mingle een hoop persoonlijke frustraties op. Met een smartwatch kun je tegenwoordig allerlei sportieve prestaties meten. Maar dat zijn alleen je persoonlijke prestaties. Ik miste een app waarin je ook je prestaties als team kunt meten”, vertelt Nicky. “Mingle is fijn voor spelers omdat je als team een leaderboard kunt maken waarin allerlei statistieken per speler en als team worden bijgehouden, maar ook voor coaches omdat ze hun taken er heel efficiënt in kunnen bijhouden. Verder kunnen fans, zoals ouders of opa’s en oma’s bijvoorbeeld, spelers volgen in de app en pushnotificaties krijgen met wedstrijduitslagen en foto’s en video’s.” Tijdens haar talk vertelt Nicky nog veel meer over Mingle en alles wat er bij het opzetten van een techsport start-up komt kijken. Tof om je daar te zien!

Tickets Momtrepreneur Talk | Nicky Rog

Datum: woensdag 24 april 2024
Tijd: 9.30-12.00 uur
Locatie: Equals, Raamgracht 6, Amsterdam
€69 (10% korting voor members)

Menu