Favourites

Vijf super handige planners voor werk, gezin en al het andere

Geschreven door: Joëlla

Belangrijke meetings, deadlines en offertes. Maar ook zwemlessen, verjaardagen en boodschappenlijstjes. Alles loopt door elkaar heen in je hoofd waardoor je de helft weer vergeet. Herkenbaar? Voor mij zijn planners dé manier om mijn hoofd weer helder te krijgen en mijn leven op de rails te houden. Ik neem je mee langs vijf verschillende soorten handige planners voor werk, gezin en al het andere waar je mee dealt als momtrepreneur. 

Mascha Planner

Al jaren de go to planner voor mijn business. Ik gebruik hem naast mijn digitale agenda om al mijn werkgerelateerde to do’s, deadlines en afspraken in te zetten. Zodat het uit mijn hoofd is en ik lekker kan afvinken. Ik vind het heel fijn om op papier overzicht te hebben over wat er nog moet gebeuren, om gemakkelijk vooruit te kunnen plannen en te bladeren.
De Mascha Planner is ontworpen door vlogger en influencer Mascha Feoktistova en elk jaar komen er twee nieuwe edities uit. Handig is dat deze planner ongedateerd is, zodat je kunt starten wanneer je wil. Er zitten maandstickers en heel veel cijferstickers achterin de planner, maar je kunt natuurlijk ook zelf de data en maanden opschrijven. Die flexibiliteit is ideaal, want zo kun je de planner precies gebruiken zoals voor jou handig is. Verder heb je lekker veel ruimte per dag voor je to do’s. Kortom: een flexibele en ruime planner die je perfect kan customizen.

Foto: Adrienne Andersen

Schrijf de to do’s uit je hoofd en daarna: lekker afvinken!

Gezinnig Weekplanner Kind

Sinds mijn dochter naar de basisschool gaat, vraagt ze elke avond voordat ze gaat slapen wat we morgen gaan doen. Heeft ze een korte of lange dag op school? Kom ik haar ophalen of papa? En wanneer gaat ze ook alweer naar de bso? De Weekplanner Kind van Gezinnig bleek een lifesaver. We hebben die sinds een paar maanden in de keuken hangen en dat geeft haar heel veel rust. Ze loopt er overdag heel vaak even heen wanneer ze zich afvraagt hoe alles ook alweer gaat deze week. En stiekem vindt mijn hoofd het ook heel relaxt om zondag samen even de week door te nemen en alle magneetjes op het bord te hangen.

Bij deze magnetische weekplanner zitten namelijk 80 kleine magneetjes met allemaal handige tekeningen erop. Van papa, mama, een verjaardagstaart, een bal, opa & oma etc. Ideaal voor kids die nog niet kunnen lezen. Ook zitten er magneetjes bij die halve en hele schooldagen voorstellen en die je kunt gebruiken als symbool voor de opvang/bso/oppas, you name it. Alle dagen van de week hebben een eigen kleur die overeenkomen met de kleutermethode Schatkist van Zwijsen die op veel scholen wordt gebruikt. Meerdere kinderen? Er is ook een Weekplanner Gezin.

Super Family Planner

Ben je juist op zoek naar een papieren planner die de agenda’s van het hele gezin samenbrengt? Ga dan voor de Super Family Planner 2024. Deze kleurrijke en geweldig vormgegeven planner geeft per dag veel ruimte om alle afspraken, verjaardagen en to do’s voor iedereen op te schrijven. Verder staan er recepten, tips en leuke ideeën in. Kids die nog niet kunnen lezen? Zij kunnen lekker gaan plakken met de 1250 vrolijke stickers. Handig: deze planner loopt van augustus 2023 tot december 2024 dus als je wil, kun je nu al beginnen met orde scheppen in de chaos ;-)

Momtrepreneur Zomervakantie Planning

Hoe erg je er ook naartoe leeft (of misschien juist niet ;-)): de zomervakantie betekent voor veel kinderen (en ouders) ook zes weken zonder structuur. Daarom maakten we speciaal voor jou de Momtrepreneur Zomervakantie Planning waarop je per dag kunt schrijven wat er moet gebeuren. Bso bijvoorbeeld, of inpakken voor de vakantie of met een vriendje spelen. Wat jij wil! Of gebruik hem gewoon voor je eigen bedrijf. Want in de zomervakantie loopt alles net iets rommeliger dan normaal. Toch?

Purpuz Familieplanner 2024

De megagrote Familieplanner van het bekende plannermerk Purpuz is zelfs uitgebreider dan de Super Family Planner die we hiervoor beschreven. Hierin hebben maar liefst vijf mensen veel plek om per dag hun afspraken op te schrijven. Daarnaast is er speciale ruimte om te plannen wat jullie elke dag gaan eten, voor een boodschappenlijstje, to do’s en andere soorten notities. Ook kun je per week een doel stellen voor jezelf of jullie als gezin, je uitdagingen van die week opschrijven, de beste momenten van die week opschrijven en je week een cijfer geven. Dat laatste is kenmerkend voor Purpuz en geeft je planner ook een reflectie/journal-achtige functie.

Lumbit Magneetplanners

Het handige van magneetborden is dat je ze op een opvallende plek in de woonkamer of keuken kunt hangen. Hierdoor ziet iedereen in het gezin wat er op de planning staat of wat er nog moet gebeuren. Bij deze set magneetplanners van Lumbit zit naast een maand- en weekplanner ook een handig magnetisch notitiebord voor to do’s en een magnetisch boodschappenlijstje. Hierdoor heb je alles overzichtelijk bij elkaar. Er zitten verder acht stiften in verschillende kleuren en een wisser bij deze set. De set is trouwens ook ideaal voor op kantoor om te gebruiken voor gezamenlijke targets, voor het boodschappenlijstje en natuurlijk voor afspraken.

Kun jij naast orde in je hoofd ook wel wat meer orde in je huis gebruiken? Lees dan eens deze blog over Professional Organizer Melanie.

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via zo’n link iets kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. 

Menu