Favorite lifestyle: Pro Organizen

Rust in huis is rust in je hoofd: deze Professional Organizer geeft momtrepreneurs structuur

Het leven van Melanie Bos veranderde in de zomer van 2022 compleet: ze verhuisde naar de andere kant van het land, zegde haar baan als basisschooldocent op en startte haar eigen bedrijf Pro Organizen. Als Professional Organizer helpt ze tientallen mensen aan een opgeruimd huis dat ook echt opgeruimd blijft. Uniek aan haar werkwijze is dat ze haar kennis uit de jeugdzorg en onderwijs inzet om kinderen ook bij het opruimen te betrekken.

“Kinderen vinden het super fijn als alles een vaste plek heeft en kunnen hier heel goed bij helpen”, vertelt Melanie. “Verder neem ik tijd voor alles wat zij belangrijk vinden. Als een kind bijvoorbeeld vijftig steentjes heeft die niet naar buiten mogen, dan stel ik voor om samen een mooie etalage te maken met de vijf of tien allermooiste steentjes. Hij voelt zich dan begrepen en gehoord en ondertussen ruimen we ook op.” Je begrijpt het al: wij vinden dat iedereen een sessie met Melanie verdient. Want rust in huis betekent ook rust in je hoofd. En dat kunnen we wel gebruiken als multitaskende ondernemers met kids!

Docent

Melanie groeide in Hilversum op en woonde daarna jarenlang in Leiden. Ze begon in de jeugdzorg, constateerde dat dit niets voor haar was en schoolde zich om tot basisschooldocent. De afgelopen elf jaar stond ze met plezier voor de klas op verschillende Jenaplan scholen. “Door mijn ervaring in de jeugdzorg was het mijn voornaamste doel als docent om alle kinderen op school te houden. Ik zocht altijd naar manieren om flexibel om te gaan met kinderen met gedragsproblemen. Als een kind het fijner vond om te staan in de les, dan vond ik dat bijvoorbeeld geen probleem. In gesprek gaan met kinderen, en ouders natuurlijk ook, is heel belangrijk voor mij. Elk kind is anders en leert op een andere manier”, legt ze uit.

Persoonlijk

“Eigenlijk heb ik dit nooit helemaal losgelaten want nu, als Professional Organizer, doe ik hetzelfde. Ik ga eerst in gesprek en wil iedereen in het gezin een beetje leren kennen. Hier pas ik vervolgens mijn werkwijze op aan. De één vindt het fijn om verschillende bakken met labels in de kast te hebben en de ander weer totaal niet. De één vindt veel spullen om zich heen heerlijk en de ander wil het huis juist zo leeg mogelijk. Ik heb dus geen standaard aanpak. Het gaat erom dat we erachter komen hoe we het huis voor jou zo fijn mogelijk kunnen maken.”

Whiplash

Vijf jaar geleden kreeg Melanie een auto-ongeluk waar ze een whiplash aan overhield. “Sindsdien heb ik veel meer moeite met het verwerken van prikkels. En dan is elke dag een klas vol kinderen om je heen een flinke aanslag. Er zijn tijden geweest waarin ik na mijn werk geen boodschappen meer kon doen omdat ik zo overprikkeld was. Waarin ik bijna geen vrienden meer zag en eigenlijk alleen nog net mijn werk kon doen”, vertelt ze. “Toen ik de woensdag vrij kreeg, ging het wel iets beter. Maar ik wist dat ik niet in het onderwijs kon blijven werken. Maar waar dan wel?” Tijdens een gesprek met een vriendin ontstond ineens het idee om opruimcoach te worden. Melanie: “Samen zochten we uit wat je precies doet als Professional Organizer en dat was me op het lijf geschreven! Inzicht in hoe je structuur aanbrengt of ruimtes op een praktische manier inricht, heb ik altijd al gehad. Dat voelt voor mij heel natuurlijk.”

Foto: Vormbeeldig

Opruimtips van Melanie

– Neem voor of na het avondeten een moment om samen met de kinderen op te ruimen. Doe er een muziekje bij aan en maak er een gezellig moment van.
– Zorg voor een vast ochtend- en avondritueel waar opruimen een vast onderdeel van is.
– Leg in de avond al de kleding klaar voor de volgende dag. Vooral voor kinderen werkt dit erg goed.
– Maak kinderen verantwoordelijk voor hun eigen speelkast/lade/hoek. Zij moeten zorgen dat die netjes blijft.
– Zorg ervoor dat alles in huis een vaste plek heeft. Dan gaat opruimen 10x zo snel!

Voor mij voelt het alsof in dit werk al mijn kwaliteiten en ervaring samenkomen.

Ondernemen

Na de opleiding Professional Organizer bij de Organize Academy van Ilona Visker was het afgelopen zomer tijd om zelf te gaan ondernemen. “Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Mijn vriend, die ik in coronatijd heb leren kennen, is ook ondernemer dus gelukkig kon hij me met veel dingen helpen. Het lastige was alleen dat alles in die periode tegelijk kwam.” Het stel kocht namelijk samen een huis in Epe waarna hen een heftige verbouwing te wachten stond. “Ik verhuisde dus én naar de andere kant van het land én startte met Pro Organizen. Een bizarre periode, maar ook ontzettend leuk en leerzaam.”

Hoe gaat het organizen in zijn werk?

“De grootste misvatting die mensen hebben over Professional Organizers is dat we zomaar spullen weggooien en je hele huis strak en steriel gaan maken. Dat wil ik echt uit de wereld helpen want bij mij staat wat jullie willen altijd centraal. Het is jullie huis waar je je op je best moet voelen. Het is voor mij altijd een uitdaging om erachter te komen wat mensen willen en fijn vinden en om dat dan ook echt voor elkaar te krijgen.” Een sessie met Melanie begint dan ook altijd met een kennismakingsgesprek. “De woonkamer weer leefbaar maken voor ouders omdat het in de loop der jaren een kinderparadijs is geworden. Het opruimen van spullen van iemand die is overleden. Een fijne zitplek creëren in een kamer of voor structuur zorgen in een overvolle zolder. Alles kan. En ik snap heel goed dat dit best eng kan voelen. Ik kom immers bij je thuis en ga aan de slag met je spullen en dierbare bezittingen. Dat kan soms emoties oproepen en dat mag er ook gewoon zijn.”

Methode

Vervolgens ga je samen aan de slag en ga je ook op zoek naar een methode van opruimen die bij je past. “Ik heb standaard allerlei soorten bakken in mijn auto die we kunnen gebruiken, maar sommige mensen werken juist liever zonder bakken. Ik kan je een hele praktische manier van kleding opvouwen laten zien, maar ook hiervoor geldt: alleen als dit werkt voor jou. Bij kinderen doe ik dit ook: de één wil een complete takenlijst die ze kunnen nalopen en voor de ander gaat dit nooit werken en kan iets simpels als een wasmand op de kamer de oplossing zijn voor rondslingerende kleding. Voor kinderen geldt met name één ding: het moet duidelijk zijn waar spullen moeten liggen. Dus geen spelletjes op drie verschillende plekken in huis, maar op één centrale plek.”

Gelukkig

“Voor mij voelt het alsof in dit werk al mijn kwaliteiten en ervaring samenkomen. Mijn liefde voor het werken met kinderen, gesprekken voeren over wat mensen belangrijk vinden en structuur aanbrengen. Ik doe nu waar ik het gelukkigste van word!”

Actie voor lezers van onze blog

Krijg bij het afnemen van 3 uur organizen bij Melanie 1 uur gratis! LET OP: Vermeld bij je boeking dat je gebruik wil maken van de Momtrepreneur actie.

In drie uur organizen kun je een hoop doen! Pak jouw doorn in het oog samen met Melanie aan, bijvoorbeeld:
– Kelder
– Keuken
– Kledingkast
– Speelhoek in de woonkamer
– Speelgoed in kinderslaapkamer(s)

Menu