The Momtrepreneur Podcast | Simone

“Fuck it – gewoon doen!”

Simone Levie is succesvol online ondernemer. Ze laat zien dat spiritualiteit en big business doen hand in hand gaan en doorbreekt het taboe rondom geld. Ze is de bedenker van onder meer de MPOP Business School en het boek ‘Start before you’re ready.’ Simone is de eerste millionaire mom in de podcast. Ze is getrouwd met Matthijs en heeft drie zoons. Ik spreek haar in de vijfde aflevering van The Momtrepreneur Podcast

 

Ik wil voor mijn veertigste miljonair zijn

“Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn veertigste miljonair wil zijn. Twaalf jaar geleden was ik bij een business event en daar hoorde ik dat het mogelijk zou zijn om een ton per dag, maand of jaar omzet te draaien. Ik kwam erachter dat door jezelf uit te dagen, het absoluut mogelijk is om een miljoen omzet te creëren. Dit lukte me in 2018 en nu wil ik in 2022 graag een miljoen aan vermogen halen. Het drijft me echter vooral dat ik mensen wil inspireren. Het maken van impact is voor mij belangrijker dan geld.”

 

We zijn verliefd dus laten we een bedrijf beginnen

“Matthijs en ik hebben samen het bedrijf, dat enorm is gegroeid op het moment dat de kinderen nog heel klein waren. Bij iedere geboorte werd er ook in onze business een nieuwe stap gezet. Vooral de eerste jaren, toen Matthijs en ik de business samen draaiden, waren het hardcore jaren. Hij zit voor 50% in de BV en hierdoor zijn we niet alleen samen in de relatie, maar ook in onze business gegroeid. Hierdoor heb ik een partner die me vrij laat en zijn we goed op elkaar ingespeeld qua het gezin en het bedrijf.”

 

BV gezin

“We zijn allebei niet heel netjes en op een gegeven moment was er een derde op komst. Thuis was het een chaos en als ik met mijn business bezig ben, ben ik niet met het gezin bezig. Op een gegeven moment ontplofte de boel en ging ik op zoek naar een nanny, die alles wat nodig is gedurende de dag overnam. Vrouwen mogen best wat eerder hulp zoeken op dit gebied. Voor ons bleek dit  een goede keus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet vaak op het schoolplein te vinden ben. Hier zijn toch vaak ouders met een andere mindset, ik ben niet goed in koetjes en kalfjes praatjes.”

 

Omgaan met eenzaamheid

“Alhoewel ik regelmatig omringd ben door veel mensen, zoals mede-ondernemers of mijn teamleden, zit ik ook vaak alleen op kantoor te werken. In het ondernemerschap moet je heel veel uit jezelf halen. Je kunt wel advies krijgen, maar ik ben degene die de verantwoordelijkheid draagt. Soms voel ik me wel eenzaam als ik bijvoorbeeld een slecht interview heb gehad. Ik heb vooral ondernemersvrienden, vooral omdat ik op een ander niveau gesprekken kan hebben en groots kan dromen. Dat ik vriendschappen heb laten verwateren, waar ik best spijt van heb, is een gevolg van het jong kinderen krijgen en tegelijkertijd een bedrijf runnen. Nu de kinderen ouder worden heb ik er juist weer tijd en energie voor om tijd in een sociaal leven te stoppen. Daarnaast heb ik gelukkig een geweldige familie. Zo geniet ik volop van het feit dat mijn ouders nog kwiek en gezond zijn, dus we gaan regelmatig samen op reis. Mijn moeder was ondernemer maar wel op een hele andere manier. Ook mijn opa en oma waren ondernemer, die hadden een textielzaak. Ik heb het ondernemen niet praktisch van hen geleerd, maar heb dus wel ondernemersbloed. Mijn vader heeft mij vooral meegegeven om nooit financieel afhankelijk van een man te worden.”

 

Werken met een team

“Mijn team is stap voor stap gegroeid. Eerst hadden we een internetbedrijf en hadden we mensen uit bijvoorbeeld de Filippijnen die voor ons werkten. Mijn broertje stapte in evenals een stagiaire. Die kwamen in loondienst, maar toen het bedrijf stopte kwamen we in de schulden. Ik dacht toen ‘nooit meer mensen in loondienst’ en ging vooral met freelancers werken. Echter kosten die best veel geld, waardoor we terug kwamen op loondienst. Veel freelancers gingen zelfs uiteindelijk bij ons in loondienst omdat ze graag met ons wilden werken.

Laatst las ik ergens ‘je team moet er niet voor jou zijn, maar jij moet er voor het team zijn’. Ik ben echt iemand die veel geeft aan mijn team, waardoor mijn team me op handen draagt. Ik laat mijn team graag los zodat ze zelf hun ding kunnen doen. Hierdoor hebben we veel lol en een prettige werksfeer. Ik heb de gedachte ‘ik wil geen team meer want dat beperkt mijn vrijheid’ om weten te zetten naar ‘mijn team geeft me vrijheid.”

 

Mijn thuis team

“Mijn kinderen zijn echt gek op me en ik hoop dat ze me later dan ook als inspiratiebron gaan zien. Ik wil ze graag bepaalde levenslessen meegeven, bijvoorbeeld dat als je bepaalde keuzes maakt, dat al een ripple effect kan hebben. Ik wens ze voor hun leven dat ze super gelukkig zijn en dat ze alles uit het leven halen wat ze kunnen. Maar ook wil ik dat ze leren vallen, opstaan en doorzetten.”

 

Tips voor moeders die ook naar een miljoen willen

“De mensen die graag naar een miljoen willen, moeten niet vergeten ook de keerzijde van de medaille te zien. Als je naar een miljoen wilt, moet je risico’s nemen, op bijvoorbeeld het gebied van investeringen of personeel, die niemand anders zou nemen. Daarnaast moet je keuzes maken, je kunt niet fulltime moeder zijn en een business willen runnen. Als je de moeilijke dingen aan wilt gaan, beloont zich dat later weer terug.”

 

Omgaan met negatieve feedback

“Er zijn altijd mensen die iets van je vinden en dat zijn vaak mensen die je niet kennen. Met de jaren groeit mijn olifantenhuid. Ik las vroeger alle kritiek, die lees ik tegenwoordig gewoon niet meer. Ook heb ik weleens mindere momenten, zoals laatst een interview voor de Quote. Ik had hier enorm naar uit gekeken, maar de betreffende journalist was erop uit om de hele coachwereld te ontmantelen. Hij stelde alleen maar negatieve vragen en het meest vervelend van mezelf vond ik dat ik dat vervolgens niet tegen hem zei. Achteraf voelde ik dat ik het zelf niet goed had aangepakt doordat ik niet heb gezegd ‘stop!’. Ik vind het jammer dat in deze maatschappij en mannen van hogeraf in een bepaalde tunnelvisie zitten met hun ‘he vrouwtje wie denk jij wel niet dat je bent’ en dat er veel door gekleurde brillen wordt gekeken. Ik probeer altijd te kijken naar kansen en mogelijkheden vanuit open staan voor elkaar.”

 

Fuck it – gewoon doen!

“Tenslotte wil ik nog meegeven ‘fuck it, gewoon doen!’ Ik denk dat vooral vrouwen en vooral moeders zich laten beperken en dat je veel meer mag denken ‘fuck it, gewoon doen!’”

simone levie
Menu