Favourite lifestyle: NewFysic

NewFysic: ideale eet-lifestyle voor moeders met een druk leven

Vroeger kon ik alles eten. Heerlijke tijd was dat. Met wat sporten kon ik gezellige avonden en weekenden prima compenseren. Helaas, die tijd is voorbij. Ieder jaar een kilootje (of meer) erbij. En het excuus van de zwangerschapskilo’s was echt niet meer bruikbaar met jongens van 7 en 9 jaar. Ik voelde me er echt niet meer fijn bij. Inmiddels had ik het punt bereikt dat ik echt wel wat hulp konden gebruiken bij een fitter leven leiden. Het lukte me namelijk echt niet om alleen de knop om te zetten. Dat had ik al zo vaak geprobeerd. Je kent het wel. De bekende ‘maandag begin ik’.

Borrel, lunch en snelle hap


Gelukkig kwam Colinda Rutten van New Fysic op mijn pad. De altijd enthousiaste Colinda Rutten is lang ondernemer geweest. Na de verkoop van haar bedrijf ging ze met veel plezier aan de slag als vestigingsmanager bij NewFysic in Apeldoorn. Ze kent als moeder van drie zoons én een druk sociaal leven de uitdagingen van ondernemende vrouwen. Een borrel hier, een lunch daar. Zij hielp me met deze ‘road to’ lekker in je vel zitten. En daar draait het natuurlijk uiteindelijk om: je lekker fit en energiek voelen.

Zo werkt NewFysic

Met een op maat gemaakt voedingsplan hielpen de coaches van NewFysic mij om gezond, lekker en verantwoord te blijven eten tijdens het afvallen. Het dient als richtlijn voor wat je dagelijks mag en kan eten en NewFysic biedt supplementen die hierbij de ondersteuning bieden. Tijdens de wekelijkse afspraken helpen de coaches je doel te behalen door te luisteren, te inspireren en maximaal te motiveren om weer de beste versie van jezelf te worden.

Zo verliep mijn NewFysic ervaring

Tijdens mijn intake vroeg ik direct ‘waar staat de wijn hier op de kaart’. Tsja, dat was dus precies mijn uitdaging. Teveel gezellige borrels met bijbehorende wijntjes. Maar ook gemakkelijke en snelle happen zodat je weer snel, snel door kan naar de volgende afspraak. Herkenbaar?

NewFysic draait om het plannen van een gezonde levensstijl. En dat kan (kennelijk) ook lekker, makkelijk en snel! De eerste week ging supergoed, al had ik het wel erg lastig op Koningsdag. Normaliter kom ik deze dag door met bier en braadworst. Ik heb zelfs nog overwogen om na Koningsdag te beginnen maar er is echt altijd wel wat. Uitstellen was dus geen optie!

De eerste weken gingen supergoed en vrij snel kwam ik heel lekker in mijn vel te zitten. Kleding past weer lekker, je kent jezelf ‘van vroeger’ weer een beetje terug. Dat is fijn om te merken. Er volgden nog een aantal weken om mijn ideale gewicht te bereiken. De laatste kilo’s zijn de grootste uitdaging maar ik ben echt blij met het resultaat!

Ik was een jojo

In de zomerperiode vond ik het af en toe best lastig om me goed aan het voedingsplan te houden. Er zijn zoveel leuke evenementen! Ook tijdens momenten dat ik onder grote druk sta (werk) was de uitdaging groot. Normaliter momenten waarin ik zo 4-5 kilo kon aankomen. Ik was een echte jojo, maar door NewFysic blijf je ook tijdens deze momenten goed in balans. Dat is voor mij echt een grote winst.

Voordelen (voor mij) van NewFysic op een rij

  • Elke week met je fitcoach afspreken is echt fijn. Je doet het samen. En natuurlijk is het een stok achter de deur.
  • Super lekkere recepten. Serieus echt. Ook Stephan vond het lekker. De favoriet is met stip de ‘sushi-wrap’.
  • Ik ben echt een jojo geweest de afgelopen jaren. De momenten dat ik normaal echt flink in gewicht zou toenemen (dat zijn voor mij momenten met veel werkstress bijvoorbeeld), blijf je redelijk stabiel. Dit vind ik echt een superfijn.
  • Ga je toch een keer uit eten en wil je daarvan lekker genieten? Dan heeft New Fysic daar ook fijne oplossingen voor.
  • Je krijgt niet alleen inzicht in je gewicht maar ook je gezondheid.

Natuurlijk waren er voor mij ook uitdagingen

  • Goed voorbereiden (preppen) van de dag is heel belangrijk. Als ik van tevoren goed ben voorbereid, verloopt de dag prima. Zo niet, dan is de kans groter dat je van je gezonde eetpatroon afwijkt.
  • Ik ben nog steeds een emo eter en kan soms naar een zak m&m’s grijpen als ik dat gevoel heb. Misschien bekend? Het grote voordeel is dat ik beter weet hoe ik hiermee om kan gaan.
  • Als je lekker wat gewicht bent verloren en je voelt je al stukken beter, dan is het de uitdaging om het aan te houden.

Ook mijn collega Shantall Rovers volgde het NewFysic programma

Shantall: “Bij de fitcoaches van NewFysic voel ik me echt op m’n gemak, Ze hebben me geholpen om naar een fitte en gezonde mindset. In mijn drukke leven koos ik vaak voor snel en makkelijk. Niet altijd de gezonde keuze. Lekkere en gezonde voeding hoeft niet ingewikkeld te zijn. Nu weet ik dat Het wekelijkse weegmoment is niet alleen gezellig maar ook echt een moment voor jezelf om echt even bij je gezondheid stil te staan. Los van de goede resultaten – ik ben inmiddels flink wat kilo’s kwijt – voel ik me zo lekker in mijn vel en veel energieker. Mijn kleding zit net weer lekkerder. Ik raad iedereen een Colinda in haar leven aan!”

Al met al kan ik zeggen dat ik superblij ben met mijn NewFysic in mijn leven. Het heeft me het afgelopen half jaar ontzettend geholpen om een nieuwe lifestyle aan te meten. Te kiezen voor de gezonde (en lekkere) weg. Ook vind ik het een geruststellende gedachte dat je – mocht je weer wat fit coaching nodig hebben in de toekomst – je altijd weer aan kan kloppen.

Wil jij ook aan de slag met je eigen NewFysic coach?

Boek nu  een gratis Health Check bij NewFysic Apeldoorn via de  website of bel met 088-3230034.
Als je uit de omgeving van Apeldoorn komt, kunnen we natuurlijk Colinda en haar team van harte aanraden!
Laat vooral even weten dat je via Momtrepreneur komt.

Menu