Diana

“Ga gewoon leven!”

Diana Juijn is eigenaar van Stories of Light photography en fotografeert alles rondom het jonge gezin en zakelijke fotografie zoals branding en events.

Ontslagen met een zak met geld

“Ik was pensioenadviseur, lekker stoffig als ik daar nu aan terug denk en ik zat daar eigenlijk een beetje klem aan een gouden ketting, vooral vanwege het salaris. Ik had een eigen appartement en dat moest betaald worden en daarom bleef ik daar gewoon maar zitten. Het moment dat ik besloot wat anders te gaan doen werd voor me besloten, toen mijn manager bij me kwam met de mededeling dat ik met sociaal plan zou worden ontslagen. Ik had toen geen flauw idee wat ik wilde gaan doen, maar vond het eigenlijk niet zo erg want ik zou worden ontslagen met een zak geld mee, terwijl ik zwanger was van de tweede.”

Ziekte van mijn vader

“In die tijd was mijn vader al geruime tijd ziek en dat had zijn weerslag op mijn leven. Hij had een vorm van dementie die erg heftig was voor zijn omgeving. Ik startte mijn bedrijf in juli 2019 en hij overleed een maand later. Ik ben blij dat hij nog heeft kunnen zien dat ik mijn bedrijf ben opgestart, ondanks dat hij in een vergevorderd stadium van dementie had. Ik had toen net mijn eerste klanten gehad en de rouw overdrive overrulede mij behoorlijk waardoor ik het rustig aan ben gaan doen.”

 

Corona

“In 2020 besloot ik er weer voor te gaan en toen was daar ineens corona. Mijn klanten waren vaak net bevallen of wilden een shoot in coronatijd, maar dat mocht natuurlijk niet. Het was erg onzeker en ik had geen idee hoe lang het zou gaan duren. Gelukkig mocht ik vanuit de WW starten met mijn bedrijf en dat zorgde voor een kleine financiële basis. Mijn man vond dat erg spannend en herinnerde me aan de dingen die ik had gezegd over een eigen bedrijf. Hij heeft zelf een topbaan in vaste dienst, lekker zeker dus. Gelukkig is hij in coronatijd heel behulpzaam en zorgzaam geweest.”

 

Ups, downs en salaris

“Doordat ik regelmatig van up naar down en weer terug ben gegaan, weet ik inmiddels dat het na de downs weer beter en leuker wordt. Ik weet inmiddels ook dat er honderden moeders zijn die fotograferen en houd me staande door me te onderscheiden met het grootste geduld dat er bestaat. Ik wil volledig vanuit mijn creativiteit kunnen werken en steek ook heel veel tijd in het opzetten van een bepaalde vibe. Of een shoot nu een uur of drie uur duurt. Ik bepaal mijn prijzen op basis van mijn salaris van mijn vorige baan, maar voor mij hoeft niet elke minuut gefactureerd te worden. Ik vind het belangrijk mensen te kunnen geven wat zij verdienen. Dit is soms wel een flinke investering, maar daar mogen ze dan ook volledige inzet van verwachten.”

 

Met zijn vieren thuis

“Mijn man zat een tijdje geleden in between jobs en hierdoor hebben we weleens met zijn vieren thuis gezeten. Dat ging achteraf gezien eigenlijk heel goed omdat de kinderen ook thuis waren vanwege corona. De meiden zijn echter wel meer naar elkaar toe gegroeid in deze periode. Ik wil onze dochters graag een bepaalde vorm van autonomie meegeven en dat ze hun hart volgen, zonder veel na te denken over wat de gevolgen daarvan zijn.”

 

 

Van pensioenadviseur naar fotograaf

“Mijn omgeving heeft me zeker zien veranderen. Ik ben veel volwassener en zekerder over zaken geworden als ondernemer. Eerder was ik een echte loonslaaf en mocht ik geen eigen mening hebben, nu mag ik alles zelf bedenken en invullen. Dat voelt echt fantastisch en ik kon hierdoor weer ademen. Wat ik belangrijk vind om mee te geven aan de lezers is dat ze wanneer ze onzeker zijn op Instagram, ze mensen die dit gevoel bij ze opwekt ontvolgen of even dempen. Hierdoor kun je niet verder groeien, dus kijk gewoon naar wie bij je past. Volg de paden die je tegenkomt en alhoewel ik heel nuchter ben, zou ik zeggen: vertrouw op je onderbuikgevoel. Zo komt er allerlei moois op je pad.”

 

Doelen en onzekerheden

“Ik stel mezelf doelen privé en op basis daarvan gaat mijn bedrijf mee. Af en toe maak ik me echt wel zorgen over de toekomst en de hogere levels. Soms denk ik ook weleens “I suck big time” en komen er gedachten als “ik ga wel weer achter de de kassa zitten” op, maar het komt dan altijd weer goed. Ik hoor mijn man dan zuchten “gaan we weer” maar ik weet ook dat die gevoelens weer voorbij gaan. Ook ben ik bezig met een aantal nieuwe concepten en een preset voor Momtrepreneurs.

Op mijn tegeltje mag komen: ga gewoon leven!”

Menu